Brev från aktieägare

Brev från aktieägare

Posted by
| Kommentarer inaktiverade för Brev från aktieägare

Bästa aktieägare i TracTechnology!

Vi väntar alla otåligt på det stora genombrottet! Det är på väg! Under väntan var vi 3 äldre aktieägare som besökte årets Chark SM Göteborg, med styrelsen välsignelse. Det var Bo Hansson som ägt aktier i 15 år och varit knuten till kött branschen hela sitt liv och min man Owe Brax och
jag. Besöket gav många kontakter med olika företag:

  • Svenskt Kött som visade upp sina nya klistermärken ”Kött från Sverige” och ”Från Sverige” Dom var mycket intresserade av vår märkning och såg oss inte som konkurrenter.
  • Svenska Köttföretagen som hjälper anslutna slakterier att uppnå lönsamhet. Där fanns ett stort intresse och det kom många frågor om vår märkning. De finns i Skövde!
  • Export av svenska livsmedel. Näringsdepartementet ligger i startgroparna för export av svenska livsmedel och vill uppmuntra alla bönder att producera mer, satsade 48 miljoner under 2018 och på start 2030. Vår märkning var mycket intressant. Fick veta att Guldgrisen redan serveras på finkrogar i Hongkong.
  • Swedish Food Arena håller på att utvecklas till en forsknings och innovationsplattform för att samordna forskning inom livsmedel. Där fanns också ett stort intresse.
  • Det fanns flera företag som inte hade med livsmedel att göra som kunde använda spårbarhet i sin verksamhet.
  • Skövde slakteri skall märka hela sin produktion, även Gudrungruppen. De vill att fler använder vår märkning, men vill vara först. Första kvartalet 2019 är de igång meddelande ägaren Tommy Ögren som också var på mässan.

Temat för Chark SM var Kvalité Hälsa Hållbarhet. Här saknas Spårbarhet! Om 2 år bör vi finnas med på nästa Chark SM. Intresset var mycket stort likaså okunskapen så vi kände att vi gjorde nytta under de 4 timmar vi var där. Hemsidan håller på att göras om, en stor glädje för alla. I Kazakstan märks kycklingdelar och snart ägg och de har funnit att spårbarheten även förenklade deras lagerhållning. Volymerna är större än vi kan ana. Hälsingestintan löper på likaså Food Company. Båda håller på med utveckling och ökas efter hand.

Nu skall de 14 milj. aktier som är kvar efter nyemissionen säljas för 0.15kr, ett bra tillfälle att sänka sitt ingångsvärde och göra företaget statt i kassa så vi har råd att skicka yngre förmågor på mässor. Vi måste synas! Stå ut, satsa lite mer, snart har vi svarta siffror och behöver inga nyemissioner!

Göteborg 11/11 2018
Britmari Brax