Koder rullar ut på färdigmat

Koder rullar ut på färdigmat

Posted by
| Kommentarer inaktiverade för Koder rullar ut på färdigmat

Vårt senaste tillskott på den Svenska marknaden är Gårdsmärkt färdigmat.

I September tecknade vi ett avtal med Kinnevikens Mat om märkning av den huvudråvara som ingår i deras produktion av färdigmat. Det innebär att den färdigmat som produceras och innehåller nöt och/eller fläskkött märks med QR-koder innehållande spårbarhet och presentation av vilken/vilka gårdar som levererat råvaran.

För att lyckas med det så krävs det att råvaran som används, kommer Gårdsmärkt från leverantören. Tack vare vårt samarbete med Skövde Slakteri och Gudruns så blev detta möjligt.

Skövde Slakteri levererar både nöt och fläsk till Kinnevikens Mat som har en QR-kod innehållande information om bl.a. uppfödare och spårbarhet. Den informationen använder vi sedan hos Kinnevikens Mat, där en ny kod produceras innehållande bl.a. artikel och uppfödare samt intern spårbarhet tillbaka till levererande gård, exempelvis: ”Kalops med kokt potatis och rödbetor” med kött från Johan Tell Ölanda, eller ”Kotlettrad med klyftpotatis, rotfrukter och pepparsås” med kött från Rolf Persson Högvalla gård.

I de fall det finns två gårdar som levererar t.ex. ”pannbiff med stekt lök broccoli samt potatisgratäng” som görs på blandfärs (nöt/fläsk) så presenteras bägge gårdarna.

Om Kinnevikens Mat:
Kinnevikens mat är ett företag och varumärke som tillverkar hela sitt sortiment i sina fabriker i Lidköping. Man arbetar endast med Svenska köttprodukter samt lax från Norge. Produkterna levereras idag till butiker inom ICA, Axfood och COOP. Från 1:a februari kommer man också att leverera ”äldremat” till kommunerna Hjo, Tibro och Töreboda. Man startar 2018 med en produktion om ca: 12000 portioner i veckan, men räknar med kraftig ökning under året.
I samarbete med TracTechnology har man full spårbarhet och Gårdspresentation på sina produkter. Kinnevikens Mat ägs av FoodCompany som i sin tur har Bert Karlssons Jokarjo som största ägare.

Bert Karlssons nya storkök ska laga 50 000 portioner om dagen

Berts matsatsning tar form i hamnen

 

poster
Film från märkstation
00:00
--
/
--

 

Med Hälsningar Styrelsen TracTechnology AB.

För ytterligare information, kontakta:
VD Thomas Nybladh , +46 (0)70 663 17 77
e-post: thomas@tractechnology.se

Om TracTechnology AB

TracTechnology AB erbjuder genom MeatTrac en komplett systemlösning som möjliggör spårning och autentisering av livsmedelsprodukter i hela kedjan från ”Gård till Gaffel”. MeatTrac är patentskyddat i EU, USA samt Ryssland. TracTechnology AB utvecklar och marknadsför även innovativa lösningar inom ursprungsmärkning och spårbarhet med hjälp av RFID-teknik.