Minister kräver kontroll

Minister kräver kontroll

Posted by
| Kommentarer inaktiverade för Minister kräver kontroll

Landsbygdsministern vill skärpa kontrollen av kött

Landsbygdsminister Eskil Erlandsson uppger i en intervju med SvD att han vill skärpa kontrollen av köttprodukter. Detta som en följd av den nyligen uppdagade skandalen med rödfärgad fläskfilé där omkring 350 000 portioner falsk oxfilé har sålts under nästan två år. Landsbygdsministern ser fusket som ett rent bedrägeri och menar att få saker är så beroende av konsumentförtroende som just mat.

I en nyligen genomförd Sifo-undersökning framkommer att mindre än varannan svensk litar på hur handeln hanterar kött. Sveriges konsumenters generalsekreterare Jan Bertoft menar att inte bara importörerna utan även Coop och övriga handeln bär ett stort ansvar för att fusket har kunnat pågå under så lång tid.

Denna omfattande skandal med falsk oxfilé visar på behovet av ett bättre kontrollsystem, det är naturligtvis mycket positivt att våra politiker uppmärksammar denna fråga. TracTechnology erbjuder, genom sin patenterade metod, en lösning för att komma tillrätta med detta problem. kommenterar VD Leyla Ekekrantz.

För ytterligare information, kontakta:
Leyla Ekekrantz, +46 (0)72 531 10 01
e-post: leyla.ekekrantz@tractechnology.se

Ladda ner pressrelease

Om TracTechnology AB

TracTechnology AB erbjuder genom MeatTrac en komplett systemlösning som möjliggör spårning och autentisering av livsmedelsprodukter i hela kedjan från ”Gård till Gaffel”. MeatTrac är patentskyddat i EU, USA samt Ryssland. TracTechnology AB utvecklar och marknadsför även innovativa lösningar inom ursprungsmärkning och spårbarhet med hjälp av RFID-teknik.