Hälsinge Lantkök AB

Hälsinge Lantkök AB

Posted by
| Kommentarer inaktiverade för Hälsinge Lantkök AB

TracTechnology AB och Hälsinge Lantkök AB inleder samarbete

Hälsinge Lantkök AB är en svensk leverantör av Svenskt premiumkött, som levereras via 400 ICA och Coop butiker under varumärke Hälsingestintan. Till hösten 2014 kommer Hälsinge Lantkök AB lansera Sveriges första mobila slakteri. Hälsinge Lantsköks styckeri, beläget i Eskilstuna, vidareförädlar sedan produkten för marknaden.

TracTechnology AB har ett metodpatent för säker köttspårning. Patentet gäller i EU, USA och Ryssland. Under de senaste 12 månaderna har metoden testats med utmärkt resultat. Metoden består av hårdvaruprodukter, IT-­‐tjänster och licenser för gård, slakteri, styckeri samt butik.

Hälsinge Lantkök AB blir nu den första användaren av TracTechnologys spårbarhetsmetod.

Vi är mycket glada över att inleda detta samarbete med Hälsinge Lantkök som genom sin helhetslösning med premiumkött nu kommer att kunna verifiera spårbarhet från gård till gaffel, kommenterar Stephan Pakh, nytillsatt VD för TracTechnology.

För ytterligare information, kontakta:
Ordförande Börje Fors, +46(0)70 828 25 99
e-post: b.fors@telia.com

Ladda ner pressrelease

Om TracTechnology AB

TracTechnology AB erbjuder genom MeatTrac en komplett systemlösning som möjliggör spårning och autentisering av livsmedelsprodukter i hela kedjan från ”Gård till Gaffel”. MeatTrac är patentskyddat i EU, USA samt Ryssland. TracTechnology AB utvecklar och marknadsför även innovativa lösningar inom ursprungsmärkning och spårbarhet med hjälp av RFID-teknik.