Trac Technology har skrivit in sig i historieböckerna

Trac Technology har skrivit in sig i historieböckerna

Posted by
| Kommentarer inaktiverade för Trac Technology har skrivit in sig i historieböckerna

Vi har under vecka 45 satt vårt system för ”unik spårbarhet” ute i produktion. Tillsammans med Hälsingestintan har vi implementerat systemet i deras egna styckeri. Det var också vecka 45 som konsumenter inom dagligvaruhandeln kunde få transparent information om köttbiten de köpt genom att scanna den QR kod som sitter på etiketten.

Fakta som kan avläsas direkt på etikett är förutom produkt:

  • Uppfödare (ex: Bröderna Bo och Lars Göran Nilsson )
  • Gård + ort (ex: Nygård Kågeröd)
  • Ras (ex: Köttraskorsning)
  • Djur (ex: Ungtjur)
  • Ålder (ex; 30 mån.)
  • Djurets Unika ID‐nummer: (ex: SE0292132833)

QR koden innehåller förutom ovanstående även en djupare text om gård/uppfödare och deras filosofi om jordbruket och djurhållning, recept, spårbarhetsgraf, mm.

Den innehåller även en bild/sida om varumärkesägarens filosofi och affärsidé (i detta fall Hälsingestintan) där varumärkesägaren marknadsför sig till sina slutkonsumenter.

Detta är så långt vi vet, troligen första gången i världshistorien som transparens av denna information finns i storskalig produktion, vilket ger konsumenten en möjlighet att fatta ett aktivt beslut vid inköp av sin köttbit.

Med vår tekniska lösning för ursprungsmärkning har vi nu fått förfrågningar från andra stora slakterier i Norden.

Med denna implementering har vi nu en oslagbar referensanläggning för intressenter, inte bara i Norden, utan hela vårt patentområde (Europa, USA och Ryssland) där flödet från gård till gaffel är nu en verklighet, konsumenters möjlighet till aktivt val gör att producenter nu måste leverera det som kunder efterfrågar, nämligen transparens.

För ytterligare information, kontakta:
VD Stephan Pakh, +46 (0)70 559 55 66
e-post: stephan.pakh@tractechnology.se

Ladda ner pressrelease

Om TracTechnology AB

TracTechnology AB erbjuder genom MeatTrac en komplett systemlösning som möjliggör spårning och autentisering av livsmedelsprodukter i hela kedjan från ”Gård till Gaffel”. MeatTrac är patentskyddat i EU, USA samt Ryssland. TracTechnology AB utvecklar och marknadsför även innovativa lösningar inom ursprungsmärkning och spårbarhet med hjälp av RFID-teknik.