Skip to main content

Trac Technology underlättar medvetna val för en hållbarare livsmedelskedja.

VD har ordet

Niclas Lindgren

”TracTechnology har tidigare investerat 120,5 miljoner kr i blockchain eller blockkedjeteknik och känner oss väldigt övertygade om att det inte är lösningen på spårbarhetsutmaningen. Min erfarenhet från SME-företag i livsmedelsbranschen säger mig att kunderna saknar resurser och kunskap. Vi kan bara motivera dem genom att erbjuda riktigt låga trösklar för att ansluta sig. Lösningen måste vara enkel och kostnadseffektiv för att ta kunden ombord. För att den ska fungera så måste den vara tillgänglig för alla.

Lösningen vi har skapat i TracTechnologys plattform är oerhört skalbar och förutsatt att vår prognos och skattning av marknaden håller, så genererar bolaget ett stort positivt kassaflöde, baserat på enbart den svenska marknaden, i mars 2027. Ett kassaflöde vi kan använda till att investera i marknad och plattformen utan att behöva ta in mer kapital.

I våra prognoser kommer bolaget om 4 år att ha ett värde på 404 miljoner kr. Men jag ser en uppsjö av ytterligare affärsmöjligheter som vi kan koppla på i form av utökade eller nya tjänster. Dessa har vi inte räknat med i den här kalkylen. Vi kommer dessutom att ha tillgång till väsentliga mängder strukturerade data som bygger värde i bolaget. Vi håvar upp och tillgängliggör data från livsmedelsbranschens ”datahav” vilket ger oss en stor potential.

Transparens är bra för alla – för konsument, producent, handlare och restaurang. Inte alla efterfrågar fullständig transparens idag, men i en snar framtid kommer det att vara en självklarhet. Lika självklart som vi idag enkelt jämför priser på produkter kommer vi att efterfråga information om varors ursprung.

Frågan är vem som löser den utmaningen först. Vi tror att det är den som gör det enkelt och till låg kostnad. Vi tror att det är TracTechnology.”

LinkedIN

 

Niclas har mångårig erfarenhet inom produktion, affärsutveckling och livsmedelsäkerhet. Niclas bor med sin fru och dotter i Kalmar och tillbringar gärna sin fritid på sjön och i naturen.

Vårt team

Niclas Lindgren
CEO. Ledamot
Mångårig erfarenhet av att driva och utveckla ett flertal livsmedelsindustrier.
Annica Hansson Borg
QES
Flerårig erfarenhet av kvalitetsarbete, miljö, hållbarhetsarbete samt livsmedelskunskap inom dagligvaruhandeln och kommun
Eddie Freij
COO
Mångårig erfarenhet av bolagsbyggande och affärsutveckling inom digitala tjänster och investeringar.
Anthony Mulot
CTO
Erfaren produktägare inom mjukvaruutveckling med bakgrund inom försäljning och affärsutveckling.
Andreas Karlsson
CD
Ganska kreativ Creative Director.
Jesper Starander
Ordf.
Är en seriell entreprenör, riskkapitalist, med fokus på scale-up, affärsutveckling, innovation.
Ulrika Bromander
Ledamot
Erfaren att introducera nya IT-produkter och lösningar samt att etablera nya affärsmodeller, paketera tjänstebaserade lösningar, driva tillväxt hållbart.

Styrelse

Det är människorna bakom lösningarna som gör skillnaden

Patrik Rehn

STYRELSEORDFÖRANDE

Affärscoach och matsystemagent. Med en bakgrund som revisor, CFO och olika ledarroller inom tjänstesektorn har Patrik en bred palett av erfarenheter att luta sig mot i rollen som nyvald styrelseordförande.
”Framtiden innehåller stora möjligheter för den som kan adressera hållbarhetsutmaningar genom att förbättra hur livsmedelskedjan fungerar och det gör TracTechnology.”

Ulrika Bromander

LEDAMOT

Ulrika är 46 år, bor i Göteborg och har varit i it-branschen sedan 1997. Hon har lång erfarenhet från att introducera nya it-produkter och lösningar på marknaden. Efter många år på IBM har hon skaffat sig 10 års erfarenhet som vd i it-konsultbranschen. Att etablera nya affärsmodeller, paketera tjänstebaserade lösningar, driva tillväxt och en mer hållbar värld är hennes passion, när hon inte står vid hockeyrinken och hejar på sina tonårssöner.

EDDIE FREIJ

LEDAMOT

Eddie är 55 år och bor med sin fru i Borgholm på Öland. Döttrarna är utflugna. Han är serieentreprenör med gedigen erfarenhet av att utveckla företag och produkter, främst inom marknad och försäljning. Eddie investerar i tidiga IT-bolag med egna produkter eller tjänster.

Idag leder han DueDive AB som utför teknisk Due Diligence på IT-bolag och har genom det ett stort nätverk av investerare i Europa.